Vaststelling bestemmingsplan N65 Vught

N65

Een omvangrijk dossier. Een dossier dat al ruim 10 jaar de rode draad is van politiek Vught.

Een dossier dat politiek Vught verbond. We hebben samen gestreden voor die verdiepte ligging, we hebben samen te vroeg gejuicht, we hebben samen een Kedeng Kedeng videoclip opgenomen. Samen in modieuze gele t-shirts toenmalig staatssecretaris Mansveld hartelijk welkom geheten op het Versterplein. Maar ook samen in 2015 aan de noodrem getrokken, door de toenmalige plannen voor een Zevenheuvelenweg door Vught af te schieten en te focussen op wat altijd het streven was: een verdiepte ligging met ongelijkvloerse kruisingen.

Daarvoor hebben we eigenlijk als gehele raad altijd de individuele partijbelangen aan de kant geschoven, altijd gehandeld vanuit het alles overstijgende Vughtse algemeen belang. Juist omdat we dat gezamenlijke doel voor ogen hadden, de verdiepte ligging van de N65. En dat hebben we gekregen.

De fractie van de VVD staat achter het plan van de reconstructie N65. Wij zijn ervan overtuigd dat we met het vaststellen van dit bestemmingsplan de eenwording in Vught vergroten en Vught daarmee daadwerkelijk leefbaarder maken. Dit plan is echt het onderste uit de kan, het maximaal haalbare, de beste keuze voor het algemene Vughtse belang.

Dus heeft de fractie van de VVD op 14 mei 2020 (hoewel het besluit pas in de nachtelijke uren van 15 mei werd genomen), na meer dan tien jaar lobbyen, plannen maken, onderzoeken en participeren, volmondig vóór het bestemmingsplan om de verdiepte ligging van de N65 mogelijk te maken gestemd. Wij zijn van mening dat het proces, met de onderliggende (lijvige en omvangrijke) documenten en de uitgebreide inspraakmogelijkheden, op juiste en meer dan fatsoenlijke wijze is gedaan.

Dat neemt echter niet weg dat ook wij zien dat het algemeen belang kan botsen met individuele belangen. Dat is ook de reden dat het college middels verschillende moties is opgeroepen verbeteringen door te voeren.

De belangrijkste hiervan vraagt om nu zo snel mogelijk aan de gang te gaan met oplossingen voor de voorziene knelpunten in het onderliggende wegennet. Voor de fractie van de VVD is de reconstructie van de N65 een meerwaarde en grote verbetering voor Vught. Het is de eerste serieuze fysieke stap in het opheffen van de Vughtse vierendeling, in de eenwording van Vught en daarmee in het leefbaarder maken van Vught