jaarvergadering van de Stichting Natuur en Milieu Groep Vught

 Zondag 16 oktober was ons raadslid Ton Wagenaars namens de VVD aanwezig bij de jaarvergadering van de Stichting Natuur en Milieu Groep Vught in ‘t Wapen van Cromvoirt. 

Bij extreem prachtig najaarsweer werd hierna door de aanwezige leden, werkgroepen en andere belangstellenden een bezoek gebracht aan de in aanbouw zijnde Golfbaan. 

Tijdens de bijeenkomst besprak voorzitter Johan Smeulders de stand van zaken met betrekking tot het natuurbeheer. Hij verwees nog eens naar de verheugende beslissing van de Vughtse Raad om de weg door de vele landgoederen in Vught West naar aanleiding van de aanpassing van de N65 direct af te wijzen. Verder repte deze over de aandacht van de milieugroepen bij de toekomstige ingrijpende plannen aan het spoor en de N65. 

Daarna hield Robin van Dijk een kort betoog over  de noodzakelijkheid van de diverse werkgroepen die binnen NMV actief zijn, waaronder de weidevogelgroep en de nestkasten- en uilenwerkgroep. Namens laatste werkgroep deelde Sietske van Maren mee dat het een goed uilenjaar was geweest met een groot aantal nieuwe broedsels. 

De excursie naar de in aanleg zijnde golfbaan gaf inzicht over de werkzaamheden die over twee jaar moeten zijn voltooid. Voor de natuurvorsers was het belangrijk dat er bij de aanleg voldoende aandacht moet zijn voor de natuurlijke elementen, in golftermen “the roughs”.