Ton Wagenaars doet kinderen groep 1 & 2 versteld staan!

“Opa’s en oma’s centraal bij Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is op de Vughtse scholen overal gevierd. Het thema was ‘Voor altijd jong’ met veel aandacht voor opa’s en oma’s die de school mochten bezoeken en verhalen mochten vertellen uit een grijs verleden. Daar maakten veel grootouders gebruik van. Allerlei spulletjes uit de oude doos mochten in de klas worden uitgestald en dan bleek toch dat er in twee generaties veel veranderd is op school en thuis. 


Meerdere gemeenteraadsleden werden geïnviteerd om een verhaal te komen vertellen. Op Openbare Basisschool De Piramide bracht raadslid Ton Wagenaars van de VVD een bezoekje aan groep 1/2 en daar vertelde hij over de vroegere gescheiden jongens- en  meisjesscholen, de klompen van de boerenkinderen, het ontbreken van een computer en TV en de kruik die mee naar bed ging. 


En dat er nog geen plastic was maar wel een kachel waar je zwarte kolen in moest doen. De typemachine bleek voor de kleuters ook al een volledig onbekend voorwerp en dat er vroeger nog geen supermarkten waren, was ook vreemd. Telefoons had je wel, maar heel zware. En je kon er geen foto’s mee maken of Pokemons mee vangen… 


De 63e Kinderboekenweek duurt van 5 tot 16 oktober met op scholen vaak een afsluitende manifestatie voor de ouders op vrijdag.