Inspraak omwonenden over aankomende herinrichting De Wieken e.o.

Op 16 november was de bijeenkomst voor belangstellenden over de toekomstige herindeling van De Wieken e.o.. In de Gereghthof werd een twintigtal geïnteresseerden voorgelicht over de geschiedenis van het gebied.

Inspraak omwonenden over aankomende herinrichting De Wieken e.o. in Gereghthof.

Op 16 november was de bijeenkomst voor belangstellenden over de toekomstige herindeling van De Wieken e.o.. In de Gereghthof werd een twintigtal geïnteresseerden voorgelicht over de geschiedenis van het gebied waar rond de voormalige jongensschool Willibrordus en meisjesschool Lidwina vanaf 1939 huizen en winkels werden gebouwd. Waar de Pauluskerk eens stond werd in 1990 gestart met het Moleneindplein zoals we het nu kennen.

Presentator Andre Houtman nodigde hierna de bezoekers uit om groepsgewijs op aangereikte plattegronden hun zienswijzen aan te geven over de toekomst van het gebied waar nu nog de twee oude scholen zijn actief zijn: “Want het is belangrijk te weten wat U waardevol acht voor de toekomst..” Na de invulling van de plattegronden bleek dat het merendeel van de aanwezigen opteerde voor een handhaving van ( tenminste delen) van de oude schoolgebouwen. Van volledige afbraak wilde eigenlijk niemand weten.

Bereikbaarheid, veiligheid, voldoende nieuwe aanplant, rust en behoud van waardevolle bomen waren voor velen van belang. Ook veel sympathisanten voor de bouw van seniorenwoningen; in de oude schoolgebouwen of in de nabijheid daarvan. Graag ook in een herkenbare en aansluitende architectuur. Graag ook rekening houden met voldoende parkeergelegenheid. Unaniem was men voor een afbraak van de gymzaal.

Wethouder Pennings opende de avond en sloot de bijeenkomst twee uur later af. Voor ons was VVD-raadslid Ton wagenaars aanwezig.


In januari volgt een analyse van de avond met andermaal een samenkomst.