De eerste Vughtse jeugdlintjes uitgereikt op Dag van Rechten van het Kind

Op maandag 21 november reikte onze VVD wethouder Saskia Heijboer in het Raadhuis voor het eerst jeugdlintjes uit aan zes Vughtse jongeren.

© Ton Wagenaars

“Wethouder Saskia Heijboer:“ Jullie zijn een voorbeeld voor ons allen.”

De eerste Vughtse jeugdlintjes uitgereikt op Dag van Rechten van het Kind

Op maandag 21 november reikte onze VVD wethouder Saskia Heijboer in het Raadhuis voor het eerst jeugdlintjes uit aan zes Vughtse jongeren. De lintjes werden in het bijzijn van veel trotse ouders, grootouders en andere genodigden uitgereikt ter gelegenheid van de Dag van de Rechten van het Kind.

Tijdens de eerste editie gingen de zes lintjes naar vier jeugdige vrijwilligers van Welzijn Vught en twee naar jonge enthousiastelingen die zich inzetten voor het milieu en de natuur.

Voor wethouder Heijboer was het:” Een spannende aangelegenheid, want het uitreiken van oorkondes aan jongeren is binnen Vught nog niet eerder gedaan. Uit de reacties kon je na afloop al snel horen dat dit initiatief een blijvende manifestatie moet worden.”

Voor de decoraties waren aparte, nieuwe penningen geslagen. De jeugd was in sommige gevallen volledig verrast: een enkeling had een vaag vermoeden en was derhalve op zijn paasbest gekleed. In alle gevallen wees wethouder Heijboer op het belang van vrijwilligerswerk bij de jeugd, want “Jong geleerd, is oud gedaan”en “Verbeter de wereld, begin bij jezelf.”

Naast de fraaie penning was er voor de jeugdige gehuldigden een waardebon. Namens ‘Vught voor elkaar’ had Ancke Sikkers ook nog een extra surprise voor de glunderende jonkheid.

Het collegevoorstel, een initiatief van wethouder Heijboer ( VVD) , voor het instellen van jeugdlintjes werd in mei van dit jaar goedgekeurd.

Foto & tekst: Ton Wagenaars